U bent hier

Crisisteam basistraining

Algemene indruk: 
0
Nog geen stemmen
Doel: 

De training heeft tot doel:

1) overzicht en inzicht te ontwikkelen in de eigen crisisorganisatie;

2) team samenwerking tijdens crisissituaties te stimuleren en te enthousiasmeren.

Beschrijving product: 

De training is interactief en wordt op maat gemaakt. Er wordt gewerkt met tekeningen, praatplaten en praktische opdrachten. De NuBNO infographic Op- en Afschalen tijdens crisissituaties’ staat centraal.
Het NuBNO veiligheidsbalansmodel loopt als een groene draad door het programma. Tijdens de dag worden verbondenheid met en bewustzijn van het crisisteam behandeld, geoefend en ervaren. Aan het eind van de dag weet je wat er goed gaat, wat je mist en wat je nodig hebt om je taak te kunnen vervullen.

 

Het crisisteam is dagelijks betrokken bij het zorgproces en verantwoordelijk voor het veilig werken en wonen van medewerkers en cliënten. Regelmatig kunnen kleine en grote verstoringen binnen of buiten de organisatie het dagelijkse proces ontwrichten. Leden van het crisisteam zijn verantwoordelijk en besluiten of opschaling nodig is en stemmen dit af met de voorzitter van het crisisteam. Maar wanneer doe je dit en in welke situaties? Er komen dan allerlei vragen naar boven. Deze training geeft crisisteamleden inzicht in welke crisissituaties (disbalansen) er kunnen zijn, wanneer op- en afschalen noodzakelijk wordt en welke knelpunten en acties zich aandienen. Er wordt gewerkt met een diversiteit aan casussen.  

 

Cursusduur: 6 uur

Maximaal aantal deelnemers: 12

Locatie: In company of op een centrale locatie in Nederland

 

Doelgroep/functionaris: crisisteamleden, leden van operationele crisisteams

 

Aanbieder: 
Type: 
Opleiden
Doelgroep (sector): 
Ziekenhuizen
Onderwijs
Zorg
Doelgroep (functionaris): 
Crisiscoördinator
Ondersteuner