U bent hier

Procesteam GGD Medische Milieukunde

Algemene indruk: 
0
Nog geen stemmen
Doel: 

Deze MMK scholing ‘Het werken met het GROP in de medische milieukunde en de relatie met het draaiboek opschaling MMK’ heeft als doel:

  • Het ontwikkelen/eigen maken/testen van het Regionale draaiboek opschaling MMK.
  • De relatie met het GROP aan kunnen geven.
  • Het kantelpunt benoemen van regulier naar GROP.
  • Met behulp van oefeningen kunnen benoemen hoe de relevante MMK processen verlopen en hoe de communicatie tussen team MMK en GAGS verlopen bij reguliere situaties en bij GRIP.
  • Conclusies en aanbevelingen voor een update van het GROP.

Indien een team nog geen draaiboek opschaling MMK heeft ontwikkeld, kan de training ook worden gebruikt om het eigen draaiboek te gaan ontwikkelen

Beschrijving product: 

Sinds 2010 biedt de Academie voor GHOR en Opgeschaalde Zorg verschillende scholingen Medische Milieukunde (MMK) in het kader van het GROP aan. Belangrijkste doelen van deze scholingen zijn kennisoverdracht, het beoefenen van de taken en verantwoordelijkheden van het Medische Milieukundeteam bij een incident en de relatie met de Gezondheidskundig Adviseur Gevaarlijke Stoffen. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de samenwerking binnen het team en de samenwerking met diverse landelijke en regionale partijen waaronder het Centrum voor Gezondheid en Milieu.

Één van de scholingen die is ontwikkeld in samenwerking met GAGSen en ervaren procesbegeleiders in de crisisbeheersing is ‘Het werken met het GROP in de medische milieukunde en de relatie met het draaiboek opschaling MMK’.

Type: 
Opleiden
Trainen
Doelgroep (sector): 
GGD
Doelgroep (functionaris): 
Procesleider/Procescoördinator/Procesmanager