U bent hier

Procesteam GGD Infectieziektebestrijding

Algemene indruk: 
0
Nog geen stemmen
Doel: 

De IZB scholing ‘Het werken met het GROP in de infectieziektebestrijding en in relatie met het generiek draaiboek infectieziektecrisis’ heeft als doel:

  • Het eigen maken van het Regionale Generiek Operationeel Draaiboek Infectieziektecrisis.
  • De relatie met het GROP aan kunnen geven.
  • Het kantelpunt benoemen van regulier naar GROP.
  • Aan de hand van een oefening en door middel van een scenario het draaiboek testen.
  • Conclusies en aanbevelingen voor een update van het GROP.

De adviestaak van de arts infectieziekten-bestrijding richting een burgemeester kan worden opgenomen in bovenstaande scholing of worden aangeboden in één van de vervolgscholingen. Het advies moet gebaseerd zijn op goede inhoudelijke argumenten waarbij indien gewenst een R OMT kan worden geconsulteerd.

Beschrijving product: 

Sinds 2010 biedt de Academie voor GHOR en Opgeschaalde Zorg verschillende scholingen Infectieziektenbestrijding (IZB) in het kader van het GROP aan. Belangrijkste doelen van deze scholingen zijn kennisoverdracht, beoefenen van taken en verantwoordelijkheden van het infectieziekteteam bij een infectieziekten incident en het advies richting de burgemeester. Ook komt de samenwerking binnen het team en de samenwerking met diverse landelijke en regionale partijen waaronder het RIVM en het Regionaal Outbreak Management Team uitgebreid aan bod.

Één van de scholingen die is ontwikkeld in samenwerking met een docent vanuit het RIVM is: ‘Het werken met het GROP in de infectieziektebestrijding en de relatie met het generiek draaiboek infectieziektecrisis’.

Type: 
Opleiden
Trainen
Doelgroep (sector): 
GGD

Beoordelingen

Schrijf een beoordeling

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.
4 + 2 =
Los deze eenvoudige rekenoefening op en voer het resultaat in. Bijvoorbeeld: voor 1+3, voer 4 in.