U bent hier

Basisscholing GROP

Algemene indruk: 
0
Nog geen stemmen
Doel: 

De scholing focust op kennis en vaardigheden teneinde een incident, crisis of ramp te kunnen coördineren volgens de structuur van het GGD rampenopvangplan.

Beschrijving product: 

Men heeft na de 2-daagse scholing een helder beeld van de structuur van de crisis en rampenbestrijding in Nederland incl. het wettelijk  kader en de plaats van het GGD rampenopvangplan daarbinnen. Men heeft inzicht in de bestuurlijke en operationele omgeving en de relatie met de GRIP-opschalingsprocedure (GBT, RBT en ROT), en zijn positie daarin. Men neemt kennis van de BOB methode als hulpmiddel bij de besluitvorming in crisisomstandigheden en oefent ermee.

Voorts neemt men kennis van de 4 processen binnen het GROP en de rol van de  procesleiders en wordt de rol van crisiscoördinator beoefend aan de hand van casuïstiek. Het regionaal risicoprofiel en het regionaal crisisplan zijn hiervoor vertrekpunt.

De relatie van de DPG met de crisiscoördinator en het crisisteam wordt in de casuïstiek meegenomen evenals de mandatering van bevoegdheden

Type: 
Opleiden
Trainen
Doelgroep (sector): 
GGD
Doelgroep (functionaris): 
Crisiscoördinator