U bent hier
Wat is netcentrisch werken in het ziekenhuis?

Brand. Gewonden. Resistente bacterie. Uitval van gas. Wateroverlast. Infectieziekten. Jaarlijkse griepgolf. Evenementen. Oud & nieuw. Terroristische aanslag.
Bij een verstoring van de dagelijkse zorg is het belangrijk dat de verschillende teams en afdelingen in het ziekenhuis een actueel beeld van de situatie hebben. Door netcentrisch te werken wordt informatie niet meer gedeeld via rapportages en de hiërarchische lijn, maar houden alle afdelingen een actueel beeld bij van de daadwerkelijke situatie. Het operationeel team en het crisisbeleidsteam van het ziekenhuis kunnen daardoor snel besluiten nemen en tot actie overgaan. Er is een belangrijke rol voor de informatiecoördinator van het ziekenhuis weggelegd. Die heeft immers de regie op de samenvatting van de situatie in het ziekenhuis, en weet via de GHOR en veiligheidsregio wat er speelt in de buitenwereld en bij andere partners in het geneeskundig netwerk.
In de dagelijkse zorg kan netcentrisch werken ook de processen in het ziekenhuis ondersteunen. Zo is er, in de nabije toekomst, constant een actueel overzicht van de capaciteiten op verschillende afdelingen, zoals de intensive care, spoedeisende hulp en de operatiekamers.
Maar hoe gaat dat nou, netcentrisch werken in het ziekenhuis? In dit korte filmpje leggen we het uit.
Meer informatie:
Norbert Bosman, n.bosman@ifv.nl, 06-20399673 of Jimmy Korswagen, j.korswagen@vnog.nl, 06-52565899 | www.lcms-gz.nl