U bent hier

Wat is nou netcentrisch werken binnen het witte netwerk?

Auteur: 

Een kettingbotsing in de ochtendspits, een ziektegolf, brand in een verpleeghuis, een giftige rookwolk over een woonwijk, noodweer bij een evenement, de stroom valt uit, pluimvee dat besmet is met een onbekend virus…

Bij complexe incidenten zijn veel partijen betrokken. Iedereen heeft een stukje van de puzzel, maar het totaaloverzicht ontbreekt. En dat is juist waar je als zorgverlener behoefte aan hebt.

Door netcentrisch met elkaar samen te werken binnen het netwerk van zorgverleners, krijgt  iedereen een actueel incidentbeeld. Daardoor kunnen crisisteams en zorginstellingen snel besluiten nemen en tot actie over te gaan.

Maar wat is dat nou, netcentrisch werken? In dit korte filmpje leggen we het uit.

In het geneeskundig netwerk verzamelen de informatiecoördinatoren (Ico) informatie uit hun eigen instelling. Het Hoofd Informatie van de GHOR (HIN) maakt aan de hand daarvan een samenvatting van wat er speelt binnen de gezondheidszorg. Hij is ook het filter tussen het geneeskundig netwerk en de veiligheidsregio, want sommige informatie kan en mag niet worden gedeeld of is gewoonweg niet relevant.