U bent hier

E-learning calamiteiten klaar voor implementatie in de regionale ziekenhuizen

Auteur: 

Als onderdeel van voorbereiding op rampen en crises wordt in elk ziekenhuis scholing verzorgd rondom (interne en externe) calamiteiten. Deze scholing bestaat vaak uit een klassikale bijeenkomst met presentaties voor een brede doegroep. Om de scholingsvorm beter aan te laten sluiten bij de behoeften is door vier ziekenhuizen in Acute Zorgregio Oost de wens uitgesproken een e-learning module te ontwikkelen die de klassikale scholing kan vervangen.

 

In 2012 is een projectgroep geformeerd met inhoudsdeskundigen en opleidingsadviseurs uit de verschillende ziekenhuizen. Na intensieve samenwerking over onder meer het bepalen van de gewenste inhoud, onderzoeken van de randvoorwaarden, is de opdracht aan een ontwikkelaar van e-learningsmodules gegeven. Het resultaat is een actuele, didactisch sterke e-learning module e-Calamiteiten inclusief toets, bedoeld voor alle medewerkers, management, medici en medewerkers van de acute zorgafdelingen in het ziekenhuis.

 

Reden voor taart, want de e-learningsmodule is zover klaar dat deze opgenomen kan worden in de (verschillende) leeromgevingen van de verschillende ziekenhuizen.

 

Meer informatie c.bakker@azo.umcn.nl